Till kakan:
200 gram smör eller margarin
1½ dl vatten
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
5 ägg
3 msk kakao
5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
- Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smör och tillsätt vattnet i en kastrull.
- Vispa ägg och socker pösigt, lätt att göra för hand med en vanlig visp.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i sockerblandningen. Tillsätt smörblandningen.
- Häll upp i en långpanna (plåt med höga kanter) med bakplåtspapper i botten.
- Grädda i ugnen ca 20 min. Ha lite koll, bättre för kort än för länge.
Till glasyren:
150 gram smör eller margarin
5 msk kallt kaffe
4 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Lite florsocker eller annat som gör "förtjockar". Lite smält mörk choklad är lyxigt att ha i också men det hade jag tyvärr ingen hemma idag.
- Smält smöret och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör ner florsocker eller annat likvärdigt tills glasyren får en någolunda tjock konsistens.
- Bred sedan över glasyren när kakan svalnat något.
- Strö över kokos och skär sedan fina fyrkanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar